PP
verpakkingsmateriaal

Polypropyleen verpakkingen

PP (polypropyleen) is populair verpakkingsmateriaal doordat het een vrijwel onbreekbaar plastic is. Het materiaal is redelijk stijf, heeft een hoge temperatuurbestendigheid en is goed bestand tegen chemische oplossingen en zuren.

Daarnaast is PP bestendig tegen bacteriegroei en kan het materiaal, na verhitting, elke vorm aannemen. Maar PP kan ook gezaagd en gelast worden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat PP voor veel verschillende doeleinden wordt ingezet.

En om deze redenen hebben wij in ons Blockline assortiment een ruime selectie aan PP verpakkingsproducten. Zoals de Airless Slidissime cosmeticapotten, cosmeticapotten, diverse deksels en sluitingen, naast de doppen voor flessen.

NEEM CONTACT OP MET ONZE SPECIALISTEN

 

DIVERSE POLYPROPYLEEN VERPAKKINGSMATERIALEN

PP staat voor Polypropyleen, of polypropeen zoals het tegenwoordig vaak wordt genoemd. Het is een veelzijdige kunststofsoort die over veel goede eigenschappen beschikt, zoals een goede barrière voor waterdamp. Het beschermt droge producten zodat deze niet vochtig kunnen worden. Bij producten die niet mogen uitdrogen (zoals bijvoorbeeld crèmes of zalven) werkt het andersom.

Thermoplastische polymeer wordt gebruikt voor zeer uiteenlopende toepassingen, zo ook voor onder andere voedselverpakkingen. Het is een stevig materiaal dat magnetronbestendig is en goed bestand is tegen chemische oplossingen, basen en zuren.

PP is ook als afval waardevol doordat het gerecycled kan worden tot nieuwe grondstof voor non-food producten en andere doeleinden. Er zijn drie types polypropyleen: een homopolymeer, een blokcopolymeer en een random copolymeer. Welk type het beste past bij uw specifieke wensen is vooral afhankelijk van de eigenschappen die gesteld worden aan het eindproduct. Ook hiervoor kunt advies vragen bij één van onze experts bij Blockland.

 
WAAROM BLOCKLINE

DE VOORDELEN

Wij zijn dé groothandel in verpakkingsmaterialen voor iedereen die iets te verpakken, verzenden of te beschermen heeft. U kunt bij ons terecht voor primaire en secundaire verpakkingen. En door onze uitgebreide ervaring en expertise kunnen wij verpakkingsvraagstukken uit diverse markten oplossen. Zo kunt u bij ons terecht voor een ruim verpakkingsassortiment, met ruimte voor maatwerk. Daarbij zijn wij ook specialist op het gebied van innovatie. Hiervoor werken wij samen met hoogstaande partners in de verpakkingssector, als exclusief leverancier.

Waarom u voor Blockline kiest:

  • Garantie in hoogste productkwaliteit
  • Meer dan 60 jaar ervaring in de verpakkingsbranche
  • Levert maatwerk en innovatie
  • Oplossingsgericht

BENT U OP ZOEK NAAR EEN MAATWERKOPLOSSING DIE VOLDOET AAN UW SPECIFIEKE WENSEN?

Blockline is uw professionele partner in verpakkingen. Door de jaren heen hebben wij een schat aan kennis en ervaring opgedaan met zowel primaire als secundaire verpakkingen. Ons uitgebreide netwerk van partners zorgt ervoor dat geen verpakkingsvraagstuk voor ons onbeantwoord blijft. Op basis van uw productspecificaties geven wij u advies over het gebruik van glas, kunststof, aluminium of een andere materiaalsoort. Wij gaan samen met u op zoek naar de beste, meest innovatieve verpakking of bieden u slimme alternatieven. Kortom, voor u doen we graag dat stapje extra.

MAATWERKOPLOSSINGEN NEEM CONTACT OP MET ONZE SPECIALISTEN