Milieuvriendelijke
verpakkingen

Milieuvriendelijke verpakkingen

Gemiddeld opent iedere Nederlander per dag ongeveer zeven verpakkingen. Een gemiddelde Europeaan opent in zijn leven zo’n 140.000 verpakkingen. En iedere seconde worden er circa 25.000 verpakkingen geopend in de Europese Unie. De consumptie, productie en het gebruik van deze verpakkingen leidt tot een enorme afval (verwerkings)last.

De roep om duurzaamheid heeft gezorgd voor een relatief slecht imago van plastic en een snelle opkomst van milieuvriendelijke verpakkingen en andere duurzame alternatieven. Steeds meer bedrijven willen bewuster produceren en ontdekken de milieuvriendelijke verpakkingsmogelijkheden. Blockline kan samen met u de mogelijkheden voor uw product onderzoeken. Met een ruim netwerk en vele jaren ervaring in verschillende branches, kunnen wij u voorzien van de beste milieuvriendelijke verpakkingsoplossing.

NEEM CONTACT OP MET ONZE SPECIALISTEN

 

Waarom een milieuvriendelijke verpakking kiezen?

Volgens het parlement moet in 2030 het aandeel gerecycled afval gegroeid zijn naar 70 procent. Op dit moment worden er in Nederland al veel kunststof verpakkingen verzameld. PP, PE, PET en PS verpakkingen worden gescheiden en bruikbare verpakkingen aangeboden voor recycling. Producenten en verpakkers kunnen extra aan de verwerking van de afvalstroom van verpakkingen bijdragen, door in de conceptontwikkeling duurzame alternatieven te overwegen.

Door ontwikkeling en innovatie zijn er steeds meer milieuvriendelijke verpakkingen beschikbaar. Zo kunnen duurzame milieuverpakking ondertussen uit veel verschillende grondstoffen worden gemaakt. De keuzemogelijkheden in eco verpakkingen voor diverse gebruiksdoeleinden zal de komende jaren alleen maar verder toenemen. Blockline helpt u graag een keuze te maken voor de juiste milieuvriendelijke verpakking. Met ons netwerk aan partners in milieuvriendelijke verpakkingen is er altijd wel een passende (standaard)oplossing te vinden voor uw verpakkingsvraagstuk.

En is het antwoord niet te vinden binnen de standaard oplossingen? Dan bieden wij u de mogelijkheid om een milieuvriendelijke verpakking geheel naar eigen wens te laten ontwikkelen. Wij denken graag met u mee en kunnen u voorzien van de beste mogelijkheden op het gebied van milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen. Neem vrijblijvend contact op met één van onze expert voor advies.

 

Milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen

Door ontwikkelingen in de markt en de groeiende vraag naar milieuvriendelijke verpakkingen zijn er steeds meer mogelijkheden. Verpakkingen kunnen bestaan uit verschillende soorten materialen en hebben uiteenlopende vormen, formaten en eigenschappen. Elk materiaal heeft een ander effect op het milieu door de grondstof, de productiemethode, het volume en het gewicht tijdens transport, of door de mogelijkheid om het te recyclen.

Zo zijn glas en aluminium oneindig recyclebaar en is karton ongeveer zeven keer te recyclen. Voor plastic verpakkingen geldt dit echter vaak niet. Doordat verpakkingen waarin plastic verwerkt zit vaak uit lagen van verschillende materialen bestaat, is het moeilijker om dit type verpakking te recyclen. Daarbij komt dat plastic vaak niet milieuvriendelijk geproduceerd kan worden. Echter bestaan onze zalfpotten tabletpotten uit één materiaalsoort, hierdoor zijn deze goed recyclebaar.

Gelukkig is de plasticindustrie ondertussen zeer innovatief. Onze partner, Berry Bramlage bijvoorbeeld, laat zien dat er steeds milieuvriendelijkere manieren zijn om plastic te produceren. Steeds meer verpakkingen kunnen gemaakt worden uit alternatieve biomaterialen zoals melk, suikerriet, aardappelzetmeel en garnalenschillen. Deze bioplastics zullen op de lange termijn plastic uit vervuilende aardolie steeds meer gaan vervangen.

 

Kunststof of glazen verpakkingen?

Voor de juiste keuze in materiaal moeten er veel variabelen in overweging worden genomen. Sommige producten kunnen gemakkelijk beïnvloed worden, dienen beschermd te worden of moeten aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Hierbij wilt u een verpakking die past bij uw product. Dit geldt voor zowel de primaire als secundaire verpakking. Zo heeft ieder materiaal voor- en nadelen.

Een mooie eigenschap van plastic is dat het weinig weegt, in alle vormen, maten en kleuren leverbaar is. Een voordeel van glas daarentegen is dat het nagenoeg voor 100 procent en voor eeuwig kan worden gerecycled, dat het voedsel een langere levensduur geeft dan plastic en ook dat consumenten het meer waarderen dan plastic. Kartonnen verpakkingen zijn licht, goed recyclebaar en worden duurzaam geproduceerd uit houtpulp.

Alle voor- en nadelen op een rij, vaak zijn er meerdere verpakkingsoplossingen geschikt voor uw product. Bij Blockline willen we graag met u meedenken, u adviseren en uw verpakkingsvraag realiseren. Onze verpakkingsexperts staan voor u klaar.

Hoe kan plastic als verpakking toch milieuvriendelijk zijn?

Doordat plastic verpakkingen lichter zijn dan bijvoorbeeld glas, betekent dit minder gebruik van brandstof dus minder CO2 -uitstoot. En wat gebeurt er met de plastic verpakkingen na het verbruik?

 
WAAROM BLOCKLINE

DE VOORDELEN

Wij zijn dé groothandel in verpakkingsmaterialen voor iedereen die iets te verpakken, verzenden of te beschermen heeft. U kunt bij ons terecht voor primaire en secundaire verpakkingen. En door onze uitgebreide ervaring en expertise kunnen wij verpakkingsvraagstukken uit diverse markten oplossen. Zo kunt u bij ons terecht voor een ruim verpakkingsassortiment, met ruimte voor maatwerk. Daarbij zijn wij ook specialist op het gebied van innovatie. Hiervoor werken wij samen met hoogstaande partners in de verpakkingssector, als exclusief leverancier.

Waarom u voor Blockline kiest:

Scherpe prijzenGarantie in hoogste productkwaliteit

Goede kwaliteit55 jaar ervaring in de verpakkingsbranche

Goede BereikbaarheidLevert maatwerk en innovatie

OplossingsgerichtOplossingsgericht

BENT U OP ZOEK NAAR EEN MAATWERKOPLOSSING DIE VOLDOET AAN UW SPECIFIEKE WENSEN?

Blockline is uw professionele partner in verpakkingen. Door de jaren heen hebben wij een schat aan kennis en ervaring opgedaan met zowel primaire als secundaire verpakkingen. Ons uitgebreide netwerk van partners zorgt ervoor dat geen verpakkingsvraagstuk voor ons onbeantwoord blijft. Op basis van uw productspecificaties geven wij u advies over het gebruik van glas, kunststof, aluminium of een andere materiaalsoort. Wij gaan samen met u op zoek naar de beste, meest innovatieve verpakking of bieden u slimme alternatieven. Kortom, voor u doen we graag dat stapje extra.

MAATWERKOPLOSSINGEN NEEM CONTACT OP MET ONZE SPECIALISTEN