Eco
verpakkingen

Eco verpakkingen

Gemiddeld opent iedere Nederlander per dag ongeveer zeven verpakkingen. Een gemiddelde Europeaan opent in zijn leven zo’n 140.000 verpakkingen. En iedere seconde gaan er circa 25.000 verpakkingen open in de Europese Unie. De consumptie, productie en het gebruik van deze verpakkingen leidt tot een enorme afval (verwerkings)last.

De roep om duurzaamheid heeft gezorgd voor een relatief slecht imago voor plastic en een snelle opkomst van eco verpakkingen en andere duurzame alternatieven. Steeds meer bedrijven willen bewuster produceren en ontdekken de eco vriendelijke verpakkingsmogelijkheden. Blockline kan samen met u de mogelijkheden voor uw product onderzoeken. Met een ruim netwerk en vele jaren ervaring in verschillende branches, kunnen wij u voorzien van de beste (eco verantwoorde) verpakkingsoplossing.

NEEM CONTACT OP MET ONZE SPECIALISTEN

 

Waarom een eco verpakking kiezen?

Volgens het parlement moet in 2030 het aandeel gerecycled afval gegroeid zijn naar 70 procent. Op dit moment worden er in Nederland al veel kunststof verpakkingen verzameld. PP, PE, PET en PS verpakkingen worden gescheiden. En bruikbare verpakkingen aangeboden voor recycling. Producenten en verpakkers kunnen extra aan de verwerking van de afvalstroom van verpakkingen bijdragen, door in de conceptontwikkeling duurzame alternatieven te overwegen.

Door ontwikkeling en innovatie zijn er steeds meer eco vriendelijke verpakkingen beschikbaar. Zo kunnen duurzame eco verpakking ondertussen uit veel verschillende grondstoffen worden gemaakt. De keuzemogelijkheden in eco verpakkingen voor diverse gebruiksdoeleinden zal de komende jaren alleen maar veder toenemen. Blockline helpt u graag een keuze te maken voor de juiste eco verpakking. Met ons netwerk aan partners in eco vriendelijke verpakkingen is er altijd wel een passende (standaard)oplossing te vinden voor uw verpakkingsvraagstuk .

En is het antwoord niet te vinden binnen de standaard oplossingen? Dan bieden wij u de mogelijkheid om een eco vriendelijke verpakking geheel naar eigen wens te laten ontwikkelen. Wij denken graag met u mee en kunnen u voorzien van de beste mogelijkheden op het gebied van eco verpakkingsoplossingen. Neem vrijblijvend contact op met één van onze expert voor een eco verantwoord advies.

Bijdragen aan een circulaire samenleving door duurzaam verpakken?

 

Gerecycled eco verpakkingsmateriaal

rPET is een relatief nieuw product in de verpakkingsindustrie en is hard op weg om de standaard te worden in een geheel nieuwe generatie van duurzame verpakkingen. rPET is gerecycled PET materiaal, afkomstig uit bijvoorbeeld gebruikte en ingezamelde frisdrank flessen.

Het gebruik van gerecycled PET materiaal zorgt voor een sterk verminderde CO2 voetafdruk én reductie van afval dat op de vuilnisbelt belandt. rPET vormt daarmee een zeer goed alternatief voor traditionele plastic verpakkingen. Ook rPET verpakkingen kunnen op hun beurt opnieuw worden gerecycled en verwerkt tot een bruikbaar verpakkingsmateriaal.

rPET verpakkingen zijn uitermate geschikt voor het verpakken van huishoudelijke, desinfectie en cosmeticaproducten zoals handzepen, crèmes, lotions, reinigings-, voedingsproducten. De verpakkingen kunnen voorzien worden van een wikkel of etiket op maat en zijn leverbaar met diverse sluitingen zoals schroefdop, klepdop, spraypomp, dispenserpomp etc.

Duurzaam verpakken door chemische recycling?

Door het hergebruiken van kunststof verpakkingen, zoals recyclebaar PET, neemt de belasting op het milieu af. Steeds meer bedrijven kijken naar duurzame mogelijkheden in hun bedrijfsvoering. Een verpakking die niet af doet aan kwaliteit en veiligheid, en toch opnieuw gebruikt kan worden.

 

 

Eco verpakkingsmaterialen

Kunststof wordt voor een groot deel gemaakt uit aardolie. Voor het maken van 3.000 draagtassen, 1.000 yoghurtbekers of 12.000 injectiespuiten is 10 liter aardolie nodig. Het winnen van aardolie brengt hoge productiekosten en milieuschade met zich mee. Daarom wordt de druk om eco verantwoorde productiematerialen te gebruiken steeds hoger.

Het aantal toepassingen voor eco verantwoorde verpakkingen is gestaag aan het groeien. Duurzame verpakkingsmaterialen worden ondertussen in alle denkbare vormen en maten geproduceerd en doen niet onder voor conventionele verpakkingen.

Een groot voordeel is dat we door het gebruiken van eco vriendelijke verpakkingen en recyclen minder fossiele brandstoffen verbruiken. Dit is een opsteker voor het milieu. Zeker ook omdat hierdoor minder kunststoffen verbrand worden waarmee er in de lucht minder schadelijke stoffen vrijkomen.

Blockline heeft verschillende duurzame en eco vriendelijke verpakkingen in het assortiment. Onze duurzame kartonnen dozen bijvoorbeeld, zijn gemaakt van natuurlijke materialen die goed recyclebaar zijn. Denk hier eens aan als u een pakket wilt verzenden op een duurzame manier. Karton kan namelijk tot wel 7 keer worden hergebruikt.

 
WAAROM BLOCKLINE

DE VOORDELEN

Wij zijn dé groothandel in verpakkingsmaterialen voor iedereen die iets te verpakken, verzenden of te beschermen heeft. U kunt bij ons terecht voor primaire en secundaire verpakkingen. En door onze uitgebreide ervaring en expertise kunnen wij verpakkingsvraagstukken uit diverse markten oplossen. Zo kunt u bij ons terecht voor een ruim verpakkingsassortiment, met ruimte voor maatwerk. Daarbij zijn wij ook specialist op het gebied van innovatie. Hiervoor werken wij samen met hoogstaande partners in de verpakkingssector, als exclusief leverancier.

Waarom u voor Blockline kiest:

  • Garantie in hoogste productkwaliteit
  • Meer dan 60 jaar ervaring in de verpakkingsbranche
  • Levert maatwerk en innovatie
  • Oplossingsgericht

BENT U OP ZOEK NAAR EEN MAATWERKOPLOSSING DIE VOLDOET AAN UW SPECIFIEKE WENSEN?

Blockline is uw professionele partner in verpakkingen. Door de jaren heen hebben wij een schat aan kennis en ervaring opgedaan met zowel primaire als secundaire verpakkingen. Ons uitgebreide netwerk van partners zorgt ervoor dat geen verpakkingsvraagstuk voor ons onbeantwoord blijft. Op basis van uw productspecificaties geven wij u advies over het gebruik van glas, kunststof, aluminium of een andere materiaalsoort. Wij gaan samen met u op zoek naar de beste, meest innovatieve verpakking of bieden u slimme alternatieven. Kortom, voor u doen we graag dat stapje extra.

MAATWERKOPLOSSINGEN NEEM CONTACT OP MET ONZE SPECIALISTEN