PET
verpakkingsmateriaal

PET (polyethyleentereftalaat) verpakkingen

Blockline is ook uw leverancier als het gaat om kunststof PET (polyethyleentereftalaat) verpakkingen. Wij bieden een breed assortiment PET potten, PET flessen en flacons. Leverbaar in verschillende modellen , kleuren en afmetingen. Hiervoor werken wij samen met diverse leveranciers en kunnen we terugvallen op jarenlange ervaring met primaire verpakkingen van PET materiaal.

PET verpakkingen worden veel toegepast in de levensmiddelen, cosmetica en farmaceutische industrie. Het is een thermoplastische kunststof die zich onder verhitting gemakkelijk laat vervormen. De grootste voordelen van PET verpakkingen zijn de uitstekende barrière eigenschappen,  de hoge slagvastheid, de extreme helderheid, naast het feit dat PET makkelijke verwerking- en bewerkingsmethodes kent. Tot slot is PET volledig recyclebaar.

NEEM CONTACT OP MET ONZE SPECIALISTEN

 

Diverse PET (polyethyleentereftalaat) verpakkingsmaterialen

Er zijn twee hoofdtypes PET voor het produceren van kunststof verpakkingen: Amorphous PET (A-PET) en Crystalline PET (C-PET). Het belangrijkste verschil is dat C-PET ondoorzichtig is. Terwijl A-PET vormloos is en daardoor glashelder. Als leverancier met ervaring in diverse branches zoals farmacie, weten wij naast de mogelijkheden ook de hoge eisen die gesteld worden aan verpakkingen. Met deze kennis geven wij u graag advies over de eisen waaraan verpakkingsmateriaal voor uw product moet voldoen.

Denk hierbij aan het toevoegen van UV-materiaal aan PET verpakkingen. Hierdoor kan zonlicht de houdbaarheid va  uw product niet negatief beïnvloeden. Dit is bijvoorbeeld mogelijk bij onze kunststof potten of plastic flessen. Ook kunnen we een zuurstofbarrière toevoegen aan een verpakking om daarmee de houdbaarheid van uw product te verlengen.

Ook voor uw PET verpakkingen kunt u kiezen uit ons standaard assortiment Blockline verpakkingen. Of u kiest ervoor om samen met ons een eigen verpakking te ontwikkelen. Op onze website vindt u een overzicht van ons uitgebreide assortiment. Voor meer informatie over maatwerkoplossingen kunt u contact opnemen met één van onze experts.

 
WAAROM BLOCKLINE

DE VOORDELEN

Wij zijn dé groothandel in verpakkingsmaterialen voor iedereen die iets te verpakken, verzenden of te beschermen heeft. U kunt bij ons terecht voor primaire en secundaire verpakkingen. En door onze uitgebreide ervaring en expertise kunnen wij verpakkingsvraagstukken uit diverse markten oplossen. Zo kunt u bij ons terecht voor een ruim verpakkingsassortiment, met ruimte voor maatwerk. Daarbij zijn wij ook specialist op het gebied van innovatie. Hiervoor werken wij samen met hoogstaande partners in de verpakkingssector, als exclusief leverancier.

Waarom u voor Blockline kiest:

  • Garantie in hoogste productkwaliteit
  • Meer dan 60 jaar ervaring in de verpakkingsbranche
  • Levert maatwerk en innovatie
  • Oplossingsgericht

BENT U OP ZOEK NAAR EEN MAATWERKOPLOSSING DIE VOLDOET AAN UW SPECIFIEKE WENSEN?

Blockline is uw professionele partner in verpakkingen. Door de jaren heen hebben wij een schat aan kennis en ervaring opgedaan met zowel primaire als secundaire verpakkingen. Ons uitgebreide netwerk van partners zorgt ervoor dat geen verpakkingsvraagstuk voor ons onbeantwoord blijft. Op basis van uw productspecificaties geven wij u advies over het gebruik van glas, kunststof, aluminium of een andere materiaalsoort. Wij gaan samen met u op zoek naar de beste, meest innovatieve verpakking of bieden u slimme alternatieven. Kortom, voor u doen we graag dat stapje extra.

MAATWERKOPLOSSINGEN NEEM CONTACT OP MET ONZE SPECIALISTEN