GMP-
compatibel productlijn

GMP compatibel productlijn

De afgelopen jaren zijn de eisen, die de Inspectie voor de Gezondheidszorg stelt aan bereidende en doorleverende apotheken, steeds hoger geworden. Ziekenhuisapotheken en grootbereiders dienen te voldoen aan de regels van Good Manufacturing Practices (GMP). Ook producenten en contractafvullers binnen de veterinaire en cosmetische industrie zijn verplicht te produceren volgens dit kwaliteitsborgingssysteem.

Bij Blockline staan kwaliteit en zorgvuldigheid hoog in het vaandel. Wij besteden veel zorg aan produceren met bijbehorende documentatie. Tijdens het maken en de beoordeling van de verpakkingen wordt extra aandacht besteed om aan de hoge kwaliteitsnormen voor de productie van (farmaceutische) verpakkingen te kunnen voldoen. Hierdoor zijn alle verpakkingen uit onze GMP productlijn geschikt voor het gebruik in een GMP omgeving.

NEEM OP CONTACT MET ONZE SPECIALISTEN

 
Uw kwaliteitsbewaking gegarandeerd

Expert op het gebied van verpakkingen

Grondstoffen en verpakkingsmaterialen zijn vastgelegd en moeten voldoen aan de eisen (specificaties) van GMP. Dit brengt veel werk met zich mee op het gebied van te volgen procedures en bij te houden documentatie. Werk dat Blockline u uit handen kan nemen.

Wij controleren de conformiteit van een product (verpakking ) en kunnen conformiteitsverklaringen ( Blockline certificaten) afgeven.

Tevens kunnen wij productspecificaties verstrekken van onze verpakkingen. De Blockline producten (verpakkingen) worden op chargenummer geregistreerd. Daarom zijn wij de geschikte partner op het gebied van verpakkingsoplossingen voor de apotheek. Hiervoor hebben we ook de eigen lijn met primaire verpakkingen onder het Blockline label ontwikkeld.

 

Verpakkingen met GMP

Nederlandse apotheken verstrekken jaarlijks ongeveer 232 miljoen keer een geneesmiddel op recept. Daarvoor zijn ongeveer 246 miljoen handelsverpakkingen nodig. Dit komt gemiddeld uit op 1,06 verpakkingen per uitgifte van een recept.

Het verpakken van geneesmiddelen valt wettelijk gezien onder bereiden. De principes van GMP zijn vastgelegd in wetgeving en omschreven in EU-richtlijn 2003/94/EG. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) voert periodiek inspecties uit bij alle fabrikanten van geneesmiddelen in Nederland. Ook al zijn veel geneesmiddelen voorverpakt, elke apotheek komt dagelijks met deze bereidingshandeling in aanraking.

Een verpakking moet het product beschermen tegen nadelige fysische, chemische en microbiologische invloeden van buitenaf. Daarnaast moet de verpakking het product hanteerbaar maken voor transport en toediening en moet het een etiket kunnen dragen. Deze aspecten bepalen samen of een verpakking ‘deugdelijk’ genoemd kan worden.

 
Ontdek het assortiment van Blockline

Wereld van handelsverpakkingen

Er is een grote diversiteit aan handelsverpakkingen. Zoals bijvoorbeeld verpakkingen voor tabletten, los en in strips in verschillende hoeveelheden. Dit geldt ook voor capsules, los of op kaart. En niet te vergeten tubes en potten met crème of zalf. Van alle ingekochte handelsverpakkingen ging het 103 miljoen keer om ‘gewone’ tabletten.

Blockline heeft een zeer uitgebreid assortiment om op deze specifieke vraag te kunnen inspelen. Met onze rijke historie in de farmaceutische sector zijn wij als geen ander op de hoogte van de eisen en regelingen rondom verpakkingen. Daarom zijn wij de geschikte partner op het gebied van verpakkingsoplossingen voor de apotheek. Hiervoor hebben we de eigen lijn met primaire verpakkingen onder het Blockline label ontwikkeld.

 

Kwaliteitswaarborging

Wij zorgen er continu voor dat onze processen, producten en diensten voldoen aan de hoogste eisen, zodat onze klanten er steeds op kunnen vertrouwen dat zij altijd het juiste product op de juiste tijd en onder de juiste condities ontvangen. De verschillende kwaliteitscertificaten waarover wij beschikken, staan daarvoor garant.

Als één van de eerste organisaties op de Nederlandse markt beschikten wij al over het ISO 9001 certificaat. ISO 9001 is een internationale norm die eisen stelt aan het managementsysteem in een organisatie. Een nieuwe versie van deze norm is sinds september 2015 van kracht. Het ISO certificaat laat zien dat volgens een modern managementsysteem gewerkt wordt, op basis waarvan de organisatie zich kwalitatief verder kan ontwikkelen.

Naast ISO 9001 beschikken wij over het Predikaat Betrouwbare LeverancierDit predikaat wordt toegekend door het WINAp en geeft aan dat wij voldoen aan de strenge voorwaarden die aan een toeleverancier van de ziekenhuisapotheken en openbare apotheken worden gesteld.

BENT U OP ZOEK NAAR EEN MAATWERKOPLOSSING DIE VOLDOET AAN UW SPECIFIEKE WENSEN?

Blockline is uw professionele partner in verpakkingen. Door de jaren heen hebben wij een schat aan kennis en ervaring opgedaan met zowel primaire als secundaire verpakkingen. Ons uitgebreide netwerk van partners zorgt ervoor dat geen verpakkingsvraagstuk voor ons onbeantwoord blijft. Op basis van uw productspecificaties geven wij u advies over het gebruik van glas, kunststof, aluminium of een andere materiaalsoort. Wij gaan samen met u op zoek naar de beste, meest innovatieve verpakking of bieden u slimme alternatieven. Kortom, voor u doen we graag dat stapje extra.

MAATWERKOPLOSSINGEN NEEM CONTACT OP MET ONZE SPECIALISTEN