Apotheek
verpakkingen

Verpakkingen voor de apotheek

Nederlandse apotheken verstrekken jaarlijks ongeveer 232 miljoen keer een geneesmiddel op recept. Daarvoor zijn ongeveer 246 miljoen handelsverpakkingen nodig. Dit komt gemiddeld uit op 1,06 verpakkingen per uitgifte van een recept. 

Er is een grote diversiteit aan handelsverpakkingen. Zoals bijvoorbeeld verpakkingen voor tabletten, los en in strips in verschillende hoeveelheden. Dit geldt ook voor capsules, los of op kaart. En niet te vergeten tubes en potten met crème of zalf. Van alle ingekochte handelsverpakkingen ging het 103 miljoen keer om ‘gewone’ tabletten.

Blockline heeft een zeer uitgebreid assortiment om op deze specifieke vraag te kunnen anticiperen. Met onze rijke historie in de farmaceutische sector zijn wij als geen ander op de hoogte van de eisen en regelgeving omtrent verpakkingen. Daarom zijn wij de geschikte partner op het gebied van verpakkingsoplossingen voor de apotheek. Hiervoor hebben we zelfs een eigen lijn met primaire verpakkingen onder het Blockline label ontwikkeld.

NEEM CONTACT OP MET ONZE SPECIALISTEN

 

Primaire en secundaire verpakkingen

We hebben een schat aan ervaring op het gebied van primaire verpakkingen van glas, kunststof, aluminium of een ander materiaal. Dit zijn verpakkingen die direct in contact komen met het product. Graag adviseren wij u over de meest geschikte verpakking voor uw product. Natuurlijk zijn wij ook altijd bereid met u mee te denken over slimme alternatieven. Zo krijgt u een maatwerkoplossing die aansluit bij uw wensen en eisen.

Bij Blockline bent u ook aan het juiste adres voor secundaire verpakkingen, waaronder kartonnen vouwdoosjes en papieren draagtassen. En voor alle vraagstukken die hiermee samenhangen, zoals de materiaalkeuze en de bedrukking. U wilt per slot van rekening niet alleen een functionele verpakking. Ook de uitstraling moet optimaal zijn.

 

FNA verpakkingen voor de apotheek

Verpakkingsmaterialen die vanuit de apotheek met de patiënt mee naar huis gaan, zogenaamde uitgangsmaterialen, moeten van deugdelijke kwaliteit zijn. Dit geldt voor verpakkingen net zo goed als voor grondstoffen. De apotheker kan hieraan voldoen door in te kopen bij een betrouwbare leverancier en door FNA-verpakkingen te gebruiken.

Het verpakken van geneesmiddelen valt wettelijk gezien onder bereiden. Ook al zijn veel geneesmiddelen voorverpakt, elke apotheek komt dagelijks met deze bereidingshandeling in aanraking. Een verpakking moet het product beschermen tegen nadelige fysische, chemische en microbiologische invloeden van buitenaf. Daarnaast moet de verpakking het product hanteerbaar maken voor transport en toediening, en moet hij een etiket kunnen dragen. Deze aspecten bepalen samen of een verpakking ‘deugdelijk’ genoemd kan worden.

Een aparte categorie uitgangsmaterialen vormen de FNA-verpakkingen, herkenbaar aan het woordmerk ‘FNA’. Anders dan bij andere verpakkingen wordt bij FNA-verpakkingen van elke partij een steekproef gecontroleerd door het Laboratorium der Nederlandse Apothekers (LNA).

 

KWALITEITSWAARBORGING

Als expert op het gebied van verpakkingen heeft Blockline kwaliteit hoog in het vaandel. Wij zorgen er dan ook continu voor dat onze processen, producten en diensten voldoen aan de hoogste eisen, zodat onze klanten er steeds op kunnen vertrouwen dat zij altijd het juiste product op de juiste tijd en onder de juiste condities ontvangen. De verschillende kwaliteitscertificaten waarover wij beschikken, staan daarvoor garant.

Als één van de eerste organisaties op de Nederlandse markt beschikten wij al over het ISO 9001 certificaat. ISO 9001 is een internationale norm die eisen stelt aan het managementsysteem in een organisatie. Een nieuwe versie van deze norm is sinds september 2015 van kracht. Het ISO certificaat laat zien dat volgens een modern managementsysteem gewerkt wordt, op basis waarvan de organisatie zich kwalitatief verder kan ontwikkelen.

Naast ISO 9001 beschikken wij over het Predikaat Betrouwbare LeverancierDit predikaat wordt toegekend door het WINAp en geeft aan dat wij voldoen aan de strenge voorwaarden, die aan een toeleverancier van de ziekenhuisapotheken en openbare apotheken worden gesteld.

 
WAAROM BLOCKLINE

DE VOORDELEN

Wij zijn dé groothandel in verpakkingsmaterialen voor iedereen die iets te verpakken, verzenden of te beschermen heeft. U kunt bij ons terecht voor primaire en secundaire verpakkingen. En door onze uitgebreide ervaring en expertise kunnen wij verpakkingsvraagstukken uit diverse markten oplossen.

Zo kunt u bij ons niet alleen terecht voor een ruim verpakkingsassortiment, ook beantwoorden wij uw verpakkingsvraagstukken met advies over maatwerkoplossingen.

Door als (exclusief) distributeur samen te werken met kwalitatief hoogstaande partner in de verpakkingssector, kunnen wij u ook de laatste innovatieve oplossingen bieden.

Waarom u voor Blockline kiest:

  • Garantie in hoogste productkwaliteit
  • Meer dan 60 jaar ervaring in de verpakkingsbranche
  • Levert maatwerk en innovatie
  • Oplossingsgericht

BENT U OP ZOEK NAAR EEN MAATWERKOPLOSSING DIE VOLDOET AAN UW SPECIFIEKE WENSEN?

Blockline is uw professionele partner in verpakkingen. Door de jaren heen hebben wij een schat aan kennis en ervaring opgedaan met zowel primaire als secundaire verpakkingen. Ons uitgebreide netwerk van partners zorgt ervoor dat geen verpakkingsvraagstuk voor ons onbeantwoord blijft. Op basis van uw productspecificaties geven wij u advies over het gebruik van glas, kunststof, aluminium of een andere materiaalsoort. Wij gaan samen met u op zoek naar de beste, meest innovatieve verpakking of bieden u slimme alternatieven. Kortom, voor u doen we graag dat stapje extra.

MAATWERKOPLOSSINGEN NEEM CONTACT OP MET ONZE SPECIALISTEN