Recyclebare
verpakkingen

Recyclebare verpakkingen

Gemiddeld opent iedere Nederlander per dag ongeveer zeven verpakkingen. Een gemiddelde Europeaan opent in zijn leven zo’n 140.000 verpakkingen. En iedere seconde gaan er circa 25.000 verpakkingen open in de Europese Unie. De consumptie, productie en het gebruik van deze verpakkingen leidt tot een enorme afval (verwerkings)last.

De roep om duurzaamheid heeft gezorgd voor een relatief slecht imago voor plastic en een snelle opkomst van recyclebare verpakkingen en andere duurzame alternatieven. Steeds meer bedrijven willen bewuster produceren en ontdekken de recyclebare verpakkingsmogelijkheden. Blockline kan samen met u de mogelijkheden voor uw product onderzoeken. Met een ruim netwerk en vele jaren ervaring in verschillende branches, kunnen wij u voorzien van de beste recyclebare verpakkingsoplossing.

NEEM CONTACT OP MET ONZE SPECIALISTEN

De duurzame verpakkingstrend, recyclebare verpakken. Wat zijn uw opties?

 

Waarom een recyclebare verpakking kiezen?

Volgens het parlement moet in 2030 het aandeel gerecycled afval gegroeid zijn naar 70 procent. Op dit moment worden er in Nederland al veel kunststof verpakkingen verzameld. PP, PE, PET en PS verpakkingen worden gescheiden en bruikbare verpakkingen aangeboden voor recycling. Producenten en verpakkers kunnen extra aan de verwerking van de afvalstroom van verpakkingen bijdragen, door in de conceptontwikkeling duurzame alternatieven te overwegen.

Door ontwikkeling en innovatie zijn er steeds meer recyclebare verpakkingen beschikbaar. Zo kunnen recyclebare verpakkingen ondertussen uit veel verschillende grondstoffen worden gemaakt. De keuzemogelijkheden in verpakkingen voor diverse gebruiksdoeleinden zal de komende jaren alleen maar veder toenemen. Blockline helpt u graag een keuze te maken voor de juiste recyclebare verpakking. Met ons netwerk aan partners in verpakkingen is er altijd wel een passende (standaard)oplossing te vinden voor uw verpakkingsvraagstuk .

En is het antwoord niet te vinden binnen de standaard oplossingen? Dan bieden wij u de mogelijkheid om recyclebare verpakkingen geheel naar eigen wens te laten ontwikkelen. Wij denken graag met u mee en kunnen u voorzien van de beste mogelijkheden op het gebied van verpakkingsoplossingen. Neem vrijblijvend contact op met één van onze expert voor advies.

 

Recyclebare verpakkingsmaterialen

rPET is een relatief nieuw product in de verpakkingsindustrie en is hard op weg om de standaard te worden in een geheel nieuwe generatie van duurzame verpakkingen. rPET is gerecycled PET materiaal, afkomstig uit bijvoorbeeld gebruikte en ingezamelde frisdrank flessen.

Het gebruik van gerecycled PET materiaal zorgt voor een sterk verminderde CO2 voetafdruk én reductie van afval dat anders op de vuilnisbelt belandt. rPET vormt daarmee een zeer goed alternatief voor traditionele plastic verpakkingen. Ook rPET verpakkingen kunnen op hun beurt opnieuw worden gerecycled en verwerkt tot een bruikbaar verpakkingsmateriaal.

rPET verpakkingen zijn uitermate geschikt voor het verpakken van huishoudelijke, desinfectie en cosmeticaproducten zoals handzepen, crèmes, lotions, reinigings-, voedingsproducten. De verpakkingen kunnen voorzien worden van een wikkel of etiket op maat en zijn leverbaar met diverse sluitingen zoals schroefdop, klepdop, spraypomp, dispenserpomp etc.

Welke recyclebare verpakkings- mogelijkheden zijn er voor uw producten?

 

Kunststof of glazen verpakkingen?

Voor de juiste keuze in materiaal moeten er veel variabelen in overweging worden genomen. Sommige producten kunnen gemakkelijk beïnvloed worden, dienen beschermd te worden of moeten aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Hierbij wilt u een verpakking die past bij uw product. Dit geldt voor zowel de primaire als secundaire verpakking. Zo heeft ieder materiaal voor- en nadelen.

Een mooie eigenschap van plastic is dat het weinig weegt, in alle vormen, maten en kleuren leverbaar is. Een voordeel van glas daarentegen is dat het nagenoeg voor 100 procent en voor eeuwig kan worden gerecycled, dat het voedsel een langere levensduur geeft dan plastic en ook dat consumenten het meer waarderen dan plastic. Kartonnen verpakkingen zijn licht, goed recyclebaar en worden duurzaam geproduceerd uit houtpulp.

Alle voor- en nadelen op een rij, vaak zijn er meerdere verpakkingsoplossingen geschikt voor uw product. Bij Blockline willen we graag met u meedenken, u adviseren en uw verpakkingsvraag realiseren. Onze verpakkingsexperts staan voor u klaar.

 
WAAROM BLOCKLINE

DE VOORDELEN

Wij zijn dé groothandel in verpakkingsmaterialen voor iedereen die iets te verpakken, verzenden of te beschermen heeft. U kunt bij ons terecht voor primaire en secundaire verpakkingen. En door onze uitgebreide ervaring en expertise kunnen wij verpakkingsvraagstukken uit diverse markten oplossen. Zo kunt u bij ons terecht voor een ruim verpakkingsassortiment, met ruimte voor maatwerk. Daarbij zijn wij ook specialist op het gebied van innovatie. Hiervoor werken wij samen met hoogstaande partners in de verpakkingssector, als exclusief leverancier.

Waarom u voor Blockline kiest:

  • Garantie in hoogste productkwaliteit
  • Meer dan 60 jaar ervaring in de verpakkingsbranche
  • Levert maatwerk en innovatie
  • Oplossingsgericht

BENT U OP ZOEK NAAR EEN MAATWERKOPLOSSING DIE VOLDOET AAN UW SPECIFIEKE WENSEN?

Blockline is uw professionele partner in verpakkingen. Door de jaren heen hebben wij een schat aan kennis en ervaring opgedaan met zowel primaire als secundaire verpakkingen. Ons uitgebreide netwerk van partners zorgt ervoor dat geen verpakkingsvraagstuk voor ons onbeantwoord blijft. Op basis van uw productspecificaties geven wij u advies over het gebruik van glas, kunststof, aluminium of een andere materiaalsoort. Wij gaan samen met u op zoek naar de beste, meest innovatieve verpakking of bieden u slimme alternatieven. Kortom, voor u doen we graag dat stapje extra.

MAATWERKOPLOSSINGEN NEEM CONTACT OP MET ONZE SPECIALISTEN