Alabastine
Holland
Piet de Jong

“Omdat wij hoge eisen stellen aan onze verpakkingen zijn wij op zoek gegaan naar een leverancier met voldoende kennis en flexibiliteit om mee te denken binnen de mogelijkheden van ons geautomatiseerde proces. Een deksel met speciale inlage, tegen een scherpe prijs is wat ons de prettige samenwerking met de experts van Blockline heeft opgeleverd.”

Alabastine

HET VERHAAL ACHTER
ALABASTINE NEDERLAND

Alabastine bestaat in Nederland sinds 1956 als onderdeel van het Engelse Alabastine Holding. De naam is afgeleid van de grondstof albaster, een soort gips dat gebruikt werd als vulmiddel. In 1988 werd de Europese productie van alle vulmiddelen in Ammerzoden geconcentreerd; naast Alabastine de merken Molto en Polyfilla.

Na diverse overnames is Alabastine sinds 2008 onderdeel van Akzo Nobel. Het bedrijf produceert voornamelijk vulmiddelen, lijmen, reinigingsmiddelen en verven.

De producten behoren allen tot een A-merk en worden gebruikt door de DHZ-er en de professionele gebruiker. Het bedrijf kenmerkt zich door ‘voortdurende verbetering’.

Alabastine

Voor Alabastine heeft Blockline een stukje maatwerk toe moeten passen. Tijdens het geautomatiseerde productieproces wordt de deksels ‘op de potten geschroefd’.

Omdat er gewerkt wordt met een agressief en chemisch product is cruciaal dat de potten goed zijn afgedicht. Zodat de producten uiteindelijk veilig, zonder problemen tijdens transport de weg naar de consument thuis vinden.

“Omdat wij hoge eisen stellen aan een standaard plastic pot met deksel, zijn wij op zoek gegaan naar een leverancier met voldoende kennis en flexibiliteit om mee te denken binnen de mogelijkheden van ons geautomatiseerde proces.

Bij Blockline vonden we deze expertise. Zo werd een aluminium inlage in de deksel voorgesteld. Zonder dat dit ten koste zou gaan van de pasvorm tijdens productie, omdat die zo belangrijk is voor de afdichting van de potten.

Een passende oplossing tegen een scherpe prijs is wat ons de prettige samenwerking met Blockline uiteindelijk heeft opgeleverd.

Ondertussen kennen we elkaar al jaren en weet ik de experts bij Blockline zeker te vinden met nieuwe verpakkingsvraagstukken die voorbij komen.” aldus Piet de Jong, Packaging Development Manager Pre Deco EU, Akzo Nobel Decorative Coatings.

 
VOOR IEDERE VRAAG EEN VERPAKKINGSOPLOSSING

VERPAKKINGEN OP MAAT

Bent u op zoek naar een leverancier met een uitgebreid assortiment verpakkingsmaterialen? Dan bent u bij Blockline aan het juiste adres. Blockline is met honderden verpakkingsmaterialen dé verpakkingsspecialist van Nederland.

Dagelijks versturen wij diverse verpakkingsmaterialen naar onze klanten opererend in onder andere de cosmetische, farmaceutische, veterinaire sector.

Bij Blockline kiest u altijd voor een ruim aanbod primaire en secundaire verpakkingsmaterialen. Met onze jarenlange kennis en ervaring in de verpakkingsbranche voorzien wij u graag van een passend advies. Ons assortiment is speciaal ingericht om het maximale voor onze klanten te bieden. Hiernaast kunnen onze experts u helpen met het vinden van de juiste oplossing bij iedere verpakkingsvraagstuk. Onze kernwaarden zijn: snel, grondig en betrokken.

We streven ernaar iedere klant het vertrouwen mee te geven dat er gekozen is voor de beste verpakking, er zonder zorgen een bestelling geplaatst kan worden en dat deze naar volgens afspraak en zonder verrassingen achteraf geleverd wordt. Onze ambities is het om te bouwen aan een lange termijn relatie met onze klanten op.

Daarom kunt u ons zien als partner in verpakkingen. En hebben wij binnen ons standaard assortiment niet de oplossing voor u, dan gaan wij hierbuiten voor u op zoek.

Zo profiteert u van onze jarenlange kennis en ervaring, naast ons uitgebreide netwerk van partners waarmee wij samenwerken.

 
BIJ BLOCKLINE MAAKT U DE BESTE KEUZE

DE GROOTHANDEL IN VERPAKKINGSMATERIALEN

Wij zijn dé groothandel in verpakkingsmaterialen voor iedereen die iets te verpakken, verzenden of te beschermen heeft. Blockline heeft haar assortiment aangepast aan de vraag van haar afnemers. Hierdoor kunnen wij bij ieder verpakkingsvraagstuk doorgaans de juiste oplossing uit ons standaard assortiment bieden.

Daarbij is het ook mogelijk om een product op maat aan te passen zodat deze altijd voldoet aan uw wensen. Mocht u op zoek zijn naar een oplossing buiten ons assortiment, dan staan wij u ook graag bij.

In ons assortiment vindt u onder andere glazen flessen, kartonnen dozen en diverse soorten tubes. Maar ook een ruim aanbod flacons en een scala aan plastic potten. Bent u producent of (loon)verpakker in onder andere de cosmetische, farmaceutische of veterinaire branche? Dan vindt u met grote waarschijnlijkheid bij ons de verpakkingsoplossing die u zoekt.

Doordat wij klanten uit verschillende markten bedienen, kunt u altijd bij ons terecht voor uw verpakkingsoplossingen. Met onze geruime ervaring zorgen wij ervoor dat er een passende oplossing geleverd wordt op uw vraagstuk.

BENT U OP ZOEK NAAR EEN MAATWERKOPLOSSING DIE VOLDOET AAN UW SPECIFIEKE WENSEN?

Blockline is uw professionele partner in verpakkingen. Door de jaren heen hebben wij een schat aan kennis en ervaring opgedaan met zowel primaire als secundaire verpakkingen. Ons uitgebreide netwerk van partners zorgt ervoor dat geen verpakkingsvraagstuk voor ons onbeantwoord blijft. Op basis van uw productspecificaties geven wij u advies over het gebruik van glas, kunststof, aluminium of een andere materiaalsoort. Wij gaan samen met u op zoek naar de beste, meest innovatieve verpakking of bieden u slimme alternatieven. Kortom, voor u doen we graag dat stapje extra.

MAATWERKOPLOSSINGEN NEEM CONTACT OP MET ONZE SPECIALISTEN