Dutch Dessicants
Company

 
Onze partner in verpakkingen

Dutch Dessicants Company

De Dutch Dessicants Company levert producten die vochtschade bij transport en opslag beperken of zelfs geheel tegengaan. Door gebruik van het juiste ‘droogmiddel’ wordt directe en indirecte schade aan producten voorkomen en de kwaliteit gewaarborgd. Zo wordt o.a. in de farmaceutische industrie veel gebruik gemaakt van silicagel.

Silicagel wordt primair gebruikt om verpakte producten te beschermen tegen vocht door het vochtgehalte binnen de verpakking te beheersen en/of te verlagen. Silicagel functioneert als een spons met miljoenen microscopische poriën die onderling verbonden zijn.

De internationale klantenlijst van DDC bestaat uit producenten en transporteurs uit de meest uiteenlopende branches. Het zijn veelal langdurige relaties. DDC werkt net als Blockline graag samen met partijen die bekend zijn. “Wij kennen elkaar, vertrouwen elkaar en weten wat wij aan elkaar hebben”, aldus de eigenaar van DDC, Cor van der Weide.

Sinds drie jaar werkt Blockline als exclusief partner voor de farmaceutische en veterinaire branche samen met DDC (Canadaco).

De Silica-gel droogzakjes en capsules worden door Blockline in Nederland vertegenwoordigd. Deze droogzakjes worden hoofdzakelijk geleverd aan partijen die geneesmiddelen baxteren (medicijnen op rol uitleveren). De zakjes voorkomen dat de tabletten vochtig worden en waarborgen daarmee de kwaliteit ook nadat ze gebaxterd zijn.

 

Oneindige toepassingen van silicagel

Sinds drie jaar werkt Blockline als exclusief partner, voor de farmaceutische en veterinaire branche samen met DDC (Canadaco). De silicagel droogzakjes en capsules worden door Blockline in Nederland vertegenwoordigd. Deze droogzakjes worden door ons hoofdzakelijk geleverd aan partijen die geneesmiddelen baxteren (medicijnen op rol uitleveren). De zakjes voorkomen dat de tabletten vochtig worden en waarborgen daarmee de kwaliteit ook nadat ze gebaxterd zijn.

Silicagel werkt van nature als een droogmiddel: het absorbeert waterdamp en houdt dit ook vast. Hierdoor zijn de mogelijke toepassingen van silicagel korrels bijna oneindig. Silica gel vind je dan ook terug in een verscheidenheid aan producten. Silicagel is het meest gebruikte droogmiddel en heeft dan ook vele toepassingen. Zo wordt het gebruikt bij chemie, waterfiltratie, verpakkingen, opslag en in de voedselindustrie.

Maar ook bij de bescherming van elektronicaproducten speelt silicagel een belangrijke rol. De silica zakjes voorkomen condensatie van eventueel aanwezig vocht, wat de elektronische componenten onherstelbaar zou kunnen beschadigen. Silicagel is niet giftig en is universeel bruikbaar. De door ons geleverde Silicagel is 100% vrij van DMF.

Condensatie vormt niet alleen een reëel gevaar voor elektronische apparatuur, maar voor een breed scala aan productgroepen. Wanneer in een potje vitaminepillen bijvoorbeeld waterdamp aanwezig is, bederft dit condenserende vocht de pillen zodra er sprake is van een snelle temperatuurschommeling.

DDC

 

De verscheidenheid aan producten hebben ieder zijn eigen toepassing

 • Silica Gel Canisters
  Canisters worden voornamelijk gebruikt in de farmaceutische industrie. Deze canisters en capsules worden gebruikt voor het onder controle houden van vocht, geur en andere vluchtige stoffen.
 • Silica Gel Bulk
  Losse korrels silica gel zijn verkrijgbaar zonder indicator (wit) en mét indicator (oranje). Silica gel bulk wordt gebruikt voor het oplossen van vochtproblemen in telescopen en cameras, het maken van droogbloemen, ozonfilters, luchtontvochtigers etc.
 • Silica Gel Tyvek
  Silica gel tyvek is scheurvast, stofdicht en food-safe. En is daardoor ideaal voor het gebruikt bij verschillende voedingsmiddelen en farmaceutische producten.
 • Silica Gel Paper
  Silica gel paper heeft vele toepassingen zo kan het onder andere worden toegevoegd aan verpakkingen voor bescherming van het product tegen vocht en condensatie. Silica gel paper worden tevens gebruikt bij het verzenden van elektronica, componenten en goederen en om componenten te beschermen tegen een te hoge luchtvochtigheid.

Ondanks de naam is silica niet echt een gel, maar een vaste stof, meestal te vinden in de vorm van kleine ronde kralen. De silica gel korrels absorberen het aanwezige vocht, waardoor de groei van schimmels wordt teruggedrongen en bederf wordt voorkomen.

BENT U OP ZOEK NAAR EEN MAATWERKOPLOSSING DIE VOLDOET AAN UW SPECIFIEKE WENSEN?

Blockline is uw professionele partner in verpakkingen. Door de jaren heen hebben wij een schat aan kennis en ervaring opgedaan met zowel primaire als secundaire verpakkingen. Ons uitgebreide netwerk van partners zorgt ervoor dat geen verpakkingsvraagstuk voor ons onbeantwoord blijft. Op basis van uw productspecificaties geven wij u advies over het gebruik van glas, kunststof, aluminium of een andere materiaalsoort. Wij gaan samen met u op zoek naar de beste, meest innovatieve verpakking of bieden u slimme alternatieven. Kortom, voor u doen we graag dat stapje extra.

MAATWERKOPLOSSINGEN NEEM CONTACT OP MET ONZE SPECIALISTEN