Duurzame
verpakkingen

Duurzame verpakkingen

Duurzaamheid is een term die we de afgelopen jaren steeds vaker horen. De toenemende hoeveelheid verpakkingen zorgt voor grote hoeveelheden afval. Dit is niet alleen kostenverhogend voor uw bedrijf, ook het milieu aspect appelleert aan uw ambitie om minder of nauwelijks vervuilend te handelen.

Ondertussen kan in de meeste gevallen afval al worden hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Door hergebruik neemt niet alleen de hoeveelheid afval af, maar zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig voor de productie van verpakkingsmateriaal, zoals metaal, olie en hout.

Graag wil Blockline met u meedenken over de mogelijkheden voor het (her)gebruik van duurzame verpakkingen. Duurzame verpakkingen kunnen tevens perfect ingezet worden als verlengstuk van uw huisstijl of marketing activiteiten. Laat ons uw verpakkingen bedrukken, voorzien van eigen ontwerp of maak gebruik van gepersonaliseerde etiketten. Want ook hiervoor staan de verpakkingsexperts van Blockline voor u klaar.

NEEM CONTACT OP MET ONZE SPECIALISTEN

 

WAAROM EEN DUURZAME VERPAKKING KIEZEN?

De hoge eisen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid, de vraag naar speciale bescherming van producten én uitdagingen op het gebied van vervoer bieden volop kansen voor verpakkingen. Want tegenwoordig is de verpakking meer dan de buitenkant van het product. Het draagt bij aan de houdbaarheid, uitstraling, bescherming en hiermee aan het imago van het product.

De groeiende berg verpakkingsmateriaal zorgt niet alleen voor een afvalprobleem. Door de kritische publieke opinie kan het zelfs schade toebrengen aan uw reputatie. Uiteraard kunt u hierop anticiperen door vooruit te kijken en bijvoorbeeld te kiezen voor duurzame verpakkingen. De verpakkingsexperts van Blockline willen u hierbij graag adviseren door met u mee te denken over duurzamere verpakkingen zonder af te doen aan de uitstraling en kwaliteit van uw product.

Omdat wij met Blockline al jaren actief zijn als expert op het gebied van verpakkingen, kunnen wij u een brede scope aan mogelijkheden aanbieden. Hiervan vindt u diverse voorbeelden terug in ons assortiment. Mocht u op zoek naar een unieke maatwerkoplossing, ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Hoe ziet de toekomst van duurzaam verpakken eruit?

Bij het verduurzamen van een verpakking is het belangrijk om te kijken naar het voorkomen van productverliezen, het tegengaan van productverspilling en de veiligheid voor de gebruiker en de omgeving. Blockline volgt hierin de trends van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken.

 

DUURZAME VERPAKKINGSMATERIALEN

Op het gebied van duurzame verpakkingen zijn tal van mogelijkheden. Verpakkingen kunnen bestaan uit verschillende soorten materialen en hebben uiteenlopende vormen, formaten en eigenschappen. Elk materiaal heeft een ander effect op het milieu door de grondstof, de productiemethode, het volume en het gewicht tijdens transport of door de mogelijkheid om het te recyclen.

Zo zijn glas en metaal oneindig recyclebaar en is karton voor dozen ongeveer zeven keer te recyclen. Voor plastic verpakkingen geldt dit vaak niet. Doordat verpakkingen doorgaans uit verschillende lagen materialen gemaakt is, wordt het recyclen van dit soort verpakkingen moeilijker.

Gelukkig is de plasticindustrie zeer innovatief. Steeds meer verpakkingen kunnen gemaakt worden uit alternatieve biomaterialen zoals melk, suikerriet, aardappelzetmeel en garnalenschillen. Deze bioplastics zullen plastic uit vervuilende aardolie deels vervangen. Deze producten kunnen het fossiele plastic nog niet vervangen. De ontwikkeling, technologie en productieketen voor de bio-grondstoffen is nog volledig in ontwikkeling.

 

KUNSTSTOF OF GLAZEN VERPAKKINGEN?

Voor de juiste materiaalkeuze moeten er veel variabelen meegewogen worden. Sommige product formuleringen kunnen makkelijk beïnvloed worden en moeten (extra) beschermd worden om de kwaliteit, voor een langere periode, te kunnen garanderen. U gaat dan op zoek naar een verpakking die past bij uw product. Dit geldt voor zowel de primaire als secundaire verpakkingen. Zo heeft ieder materiaal voor- en nadelen.

Het grote voordeel van plastic is dat het weinig weegt, niet breekt en in veel kleuren en vormen te produceren is. Een voordeel van glas daarentegen is dat het nagenoeg voor 100 procent eeuwig recyclebaar is, dat het voedsel een langere levensduur geeft dan plastic en dat consumenten het meer waarderen dan plastic. Kartonnen verpakkingen zijn licht, goed recyclebaar en worden duurzaam geproduceerd uit houtpulp.

Door deze specifieke eigenschappen en toepassingen is er zelden één beste verpakkingsoplossing voor uw product. Welk verpakkingsvraagstuk u ook heeft, Blockline denkt graag met u mee. Wij adviseren en realiseren, snel, flexibel, creatief en op basis van een behoorlijke dosis know how. Wilt u meer hierover weten, wij nodigen u uit contact op te nemen met één van onze verpakkingsexperts.

 
WAAROM BLOCKLINE

DE VOORDELEN

Wij zijn dé groothandel in verpakkingsmaterialen voor iedereen die iets te verpakken, verzenden of te beschermen heeft. U kunt bij ons terecht voor primaire en secundaire verpakkingen. En door onze uitgebreide ervaring en expertise kunnen wij verpakkingsvraagstukken uit diverse markten oplossen. Zo kunt u bij ons terecht voor een ruim verpakkingsassortiment, met ruimte voor maatwerk. Daarbij zijn wij ook specialist op het gebied van innovatie. Hiervoor werken wij samen met hoogstaande partners in de verpakkingssector, als exclusief leverancier.

Waarom u voor Blockline kiest:

  • Garantie in hoogste productkwaliteit
  • Meer dan 60 jaar ervaring in de verpakkingsbranche
  • Levert maatwerk en innovatie
  • Oplossingsgericht

BENT U OP ZOEK NAAR EEN MAATWERKOPLOSSING DIE VOLDOET AAN UW SPECIFIEKE WENSEN?

Blockline is uw professionele partner in verpakkingen. Door de jaren heen hebben wij een schat aan kennis en ervaring opgedaan met zowel primaire als secundaire verpakkingen. Ons uitgebreide netwerk van partners zorgt ervoor dat geen verpakkingsvraagstuk voor ons onbeantwoord blijft. Op basis van uw productspecificaties geven wij u advies over het gebruik van glas, kunststof, aluminium of een andere materiaalsoort. Wij gaan samen met u op zoek naar de beste, meest innovatieve verpakking of bieden u slimme alternatieven. Kortom, voor u doen we graag dat stapje extra.

MAATWERKOPLOSSINGEN NEEM CONTACT OP MET ONZE SPECIALISTEN